Skip to main content

This content has been archived and is no longer being updated. Links may not function; however, this content may be relevant to outdated versions of the product.

Support Article

Portal does not display after upgrading to Pega 7.1.8

SA-13052

Summary



After upgrading to Pega 7.1.8 the developer portal does not display correctly.


Error Messages



Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class java.awt.Toolkit
at javax.swing.ImageIcon.<init>(ImageIcon.java:274)
at com.pegarules.generated.pzGenerateIcon_071017_GWUK5orqbB44imzbibeOcg.pzGenerateIcon07_10_17

 

Steps to Reproduce



Login to the developer portal.


Root Cause



The root cause of this problem is defect/misconfiguration in the operating environment. 

Resolution



The explanation for this behavior is as follows:

The option
 '-Djava.awt.headless=true' was missing in the setenv.bat environment configuration file. This option is required. Refer to the installation manual for further details. 

 

Published August 13, 2015 - Updated October 8, 2020

Was this useful?

0% found this useful

Have a question? Get answers now.

Visit the Collaboration Center to ask questions, engage in discussions, share ideas, and help others.

Did you find this content helpful?

Want to help us improve this content?

We'd prefer it if you saw us at our best.

Pega Community has detected you are using a browser which may prevent you from experiencing the site as intended. To improve your experience, please update your browser.

Close Deprecation Notice
Contact us